АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ОТ НОВО СЕЛО: С ТЕЗИ УЧЕНИЯ СЕ УЧИМ ДА СЕ ОТБРАНЯВАМЕ ЗАЕДНО

Бойко Борисов на учебния полигон "Ново село"
09.08.2018 / 15:12

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на заключителната церемония на многонационалната съвместна военна подготовка "PLATINUM LION 2018", която се проведе на Учебен полигон "Ново село".

Борисов поздрави участниците за постигнатите изключително добри резултати. За първи път процесът по планиране и провеждане на подготовката е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България, информират от пресслужбата на МС.

"Поздравявам българското командване, за първи път планират, ръководят и са се справили прекрасно с това мащабно занятие", каза премиерът пред войниците.

Той добави: "Едно прекрасно съоръжение за подготовка, тренировка и възпиране е съвместната ни база, която заедно с американските колеги имате възможност да използвате тези дни."

По думите на премиера с тези учения се променя мисленето, и се учим да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността "не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион".

Борисов коментира съвместната подготовка и в социалната мрежа "Фейсбук". Там той подчерта, че в многонационалната съвместна подготовка на Сухопътните войски "PLATINUM LION 2018", са участвали военнослужещи от армиите на 8 държави-членки на НАТО и страни-партньори.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев