АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОМЕНИТЕ В КЛИМАТА НАНАСЯТ И ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ЩЕТИ

Замърсяване на въздуха
09.08.2018 / 07:56

Координационният съвет по изменение на климата към министерството на околната среда обсъжда постигнатия до момента напредък в разработването на Националната стратегия за адаптация към изменението на климата.

В стратегията се изследват ефектите от промените върху 9 сектора, обясни заместник-министърът на околна среда Атанаска Николова:

"Сектор "Селско стопанство", "Туризъм", "Транспорт", "Човешко здраве", "Биоразнообразие" и "Екосистемни услуги", "Гори" и воден сектор, както и "Градска среда". Тези климатични изменения ще доведат вероятно до промяна в технологиите за отглеждане на различните култури, а също и на животински видове, както и до промяна във видовете култури, които са подходящи за отглеждане в нашите условия".

Икономическите щети са очевидни и поради това застраховането на бизнес и на имуществото е стъпка за превенция от природни бедствия, добави Георги Стефанов от организацията "Световен фонд за дивата природа".

"А и в крайна сметка това е и един сигнал към всички политици. Всъщност ние не можем да продължаваме така - едно пасивно отлагане на този глобален проблем, защото на практика няма вече страна, която не е засегната от този проблем", добави той.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев