АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МАТЕО САЛВИНИ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ И РУМЪНСКИТЕ ВЛАСТИ ЗАРАДИ ПРИТОКА НА НЕЗАКОННИ СЕЗОННИ РАБОТНИЦИ

Матео Салвини
07.08.2018 / 23:18

Италианският вътрешен министър Матео Салвини обяви, че се обърне към българските и румънските власти заради притока на незаконни сезонни работници от тези две страни. Коментарът му бе по повод вчерашната катастрофа на български бус в Италия, при която загинаха 12 души.

Салвини заедно с премиера Джузепе Конте разговаряха в град Фоджа с представители на силите на реда и синдикатите, както и с мигранти, които работят в земеделието.

"Зад тези смъртни случаи има трудова експлоатация", подчерта премиерът, а вътрешният министър добави, че това се дължи на нелоялна конкуренция на външна продукция, задушаваща селскостопанските италиански производители.

Матео Салвини каза, че са конфискувани микробуси с българска регистрация без застраховка, освен, че се отчита, че "от България и Румъния има приток на съвременни роби", тъй като те са страни-членки на ЕС. Салвини обяви и че ще се обърне към съответните си колеги за съдействие по въпроса.

Прокуратурата разследва причините за катастрофата с микробуса с българска регистрация, така както и незаконно наемане на селскостопански работници изобщо.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев