АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

АВСТРИЯ ЩЕ ПРОВЕРЯВА ТЕЛЕФОНИТЕ НА БЕЖАНЦИТЕ И ЩЕ СЪБИРА ТАКСА ЗА УБЕЖИЩЕ

Мигранти
06.07.2018 / 12:28

Долната камара на австрийския парламент прие вчера поправки в закона за правното положение на чуждите граждани, които ще позволят на властите да проверяват съдържанието на мобилните устройства на мигрантите, да вкарват в ареста нелегалните, които игнорират забраната за пребиваване в Австрия, както и да взимат по 840 евро от бежанците, предаде агенция АПА.

За затягането на закона единодушно гласуваха депутатите от управляващата коалиция на консервативната Народна партия и крайнодясната Партия на свободата.

Новите поправки в закона за правното положение на чуждите граждани бяха разработени по инициатива на вътрешното министерство. През юни те бяха съгласувани с парламентарната комисия по външните работи. Сега австрийското министерство на вътрешните работи ще разполага с пълномощия да задържа нелегални мигранти и да ги арестува за срок до шест седмици на основание на липсата у пристигащите мигранти на документи, разрешаващи пребиваване в Австрия.

Освен това правоохранителните органи трябва да получат достъп до мобилните телефони на мигрантите за сверяване на данни и за проверка на маршрута, по който са пристигнали в ЕС, за да може безпрепятствено да бъдат отпращани нарушителите на Дъблинското споразумение. От бежанците ще бъдат изисквани или пък ще се удържа едновременно с изплащането й социалната помощ от 840 евро като такса за предоставянето на убежище.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев