АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНИЯ УСКОРЯВА ДЪБЛИНСКИЯ РЕГЛАМЕНТ ЗА ВРЪЩАНЕ НА БЕЖАНЦИ

Хорст Зеехофер и Ангела Меркел
06.07.2018 / 12:21

Управляващата коалиция в Германия е постигнала споразумение за борба с нелегалната имиграция и затягане на политиката на даване на убежище. Това бе договорено на среща на лидерите на трите партии, които са част от правителство на Ангела Меркел, съобщава БНТ.

Спорът за миграцията поставяше въпросителни пред управляващата коалиция в Германия. След снощната среща на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, Християнсоциалния съюз на министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер и Германската социалдемократическа партия, начело с Андреа Налес различията изглежда са преодолени.

"Постигнахме съгласие между трите партии относно бъдещите мерки за контрол на миграцията. То включва мерки като връщане на мигранти на границата, но също и по-бързо прилагане на процедурите от Дъблинското споразумение. И като ресорен министър аз съм много доволен", заяви Зеехофер.

Договорено е да бъде ускорен процесът на връщане на кандидатите за убежище, които вече са били регистрирани в други страни членки на ЕС. Германия обаче ще връща такива кандидати само в държави, с които е сключила двустранни споразумения.

"Няма да има транзитни центрове за мигранти. Тази година ние ще изработим нов закон за имиграцията. Ще има по-бързи процедури за тези, които търсят убежище в страната - предложение, което отправихме преди седмици", поясни Андреа Налес от Германска социалдемократическа партия.

Вместо в транзитни центрове, случаите ще бъдат разглеждани до 48 часа в полицейски участъци. В други случаи мигрантите ще бъдат транспортирани до Мюнхен, откъдето ще бъдат връщани до страните, където първоначално са били регистрирани.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев