АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

АВСТРИЯ ИМА РЕЗЕРВИ КЪМ ГЕРМАНСКИЯ ПЛАН ЗА ИМИГРАЦИЯТА

Себастиан Курц
04.07.2018 / 08:53

Австрийското правителство има известни съмнения по отношение на германското намерение за сключване на двустранно споразумение, позволяващо на Берлин да отхвърля кандидатите за убежище още на границата с Австрия, заяви канцлерът на Австрия Себастиан Курц, цитиран от ДПА.

"Все още не знаем какво точно планира Германия, но още сега мога да кажа, че определено не сме склонни да сключваме споразумение, което да е в ущърб на Австрия", каза той.

Ако Германия затегне режима на границите си, Австрия ще последва примера й, заяви Курц и добави, че задръстванията по пътищата, които ще последват при подобно развитие, може в крайна сметка да доведат до политически натиск за по-добро опазване на външните граници на ЕС. Идеята за създаване на транзитни центрове по границата с Австрия може да се окаже трудна за преглъщане от третия партньор в управляващата коалиция в Германия - Германската социалдемократическа партия, коментира още ДПА, като се позова на изказване на генералния секретар на политическата сила Ларс Клингбайл. Той заяви, че ГСДП няма да приеме такива центрове, ако те са от затворен тип.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев