АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РЕФЕРЕНДУМ В ГЪРЦИЯ ЗА ДОГОВОРА СЪС СКОПИЕ ИЛИ ИЗБОРИ!

Протест в Гърция
03.07.2018 / 12:54

Панос Каменос - министър на отбраната на Гърция и лидер на по-малкия партньор в управляващата коалиция Независими гърци, заяви, че "няма да позволим (Преспанското) споразумение да бъде приложено, без да бъде взето мнението на гръцкия народ", съобщава вестник "Катимерини" на сайта си.

Каменос уточни, че има предвид референдум или нови избори.

Той даде извънредна пресконференция тази сутрин в контекста на предстоящата среща на върха на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел, на която се очаква Република Македония да получи покана за започване на преговори за присъединяване към Алианса, предаде БТА.

"Не може да има никаква процедура в НАТО, ако не бъде проведен референдумът в БЮРМ и ако споразумението не мине през гръцкия парламент", каза Каменос.

"Декларирам ясно, поемам отговорността, че споразумението със Скопие няма да бъде ратифицирано от парламента, ако първо не реши гръцкият народ, освен ако споразумението не бъде ратифицирано с (квалифицирано мнозинство) от 180 депутати. И като казвам, да бъде питан народът, това става с референдум или с избори", декларира Каменос.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев