АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ДНЕС ПРЕД ЕП В СТРАСБУРГ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Бойко Борисов
03.07.2018 / 08:01

Министър-председателят Борисов ще информира европейските депутати за напредъка и резултатите по основните приоритети през последните шест месеца, сред които е ключовият приоритет - европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани, намерил кулминационната си точка по време на срещата на върха в София, събрала след 15-годишна пауза отново лидерите на Западните Балкани и на страните-членки на Евросъюза в търсене на европейска интеграция през инфраструктурни проекти.

Големият пробив в края на българското евролидерство дойде по време на Съвета „Общи въпроси“ в Брюксел, председателстван от външния министър Екатерина Захариева, когато след инфарктно заседание се стигна до положително решение за започване на преговори за еврочленство с Македония и Албания.

Очаква се след изказването на премиера Борисов, обръщение да направи председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер. Предвидена е възможност за изказване на един представител от всяка от политическите групи в европарламента.

Преди участието в пленарната сесия българският премиер ще се срещне с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. В края на другата седмица Бойко Борисов ще информира и Народното събрание за резултатите от Българското председателство.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев