АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ И ГЕРБ ПОЗДРАВИХА МЮСЮЛМАНИТЕ ЗА РАМАЗАН БАЙРАМ

Президентът Румен Радев
15.06.2018 / 10:42

В приветствието си той посочва: "В дните на Рамазан Байрам, посветени на опрощението, щедростта и равносметката, пожелавам вашите домове да бъдат благословени с мир, здраве и щастие.

"Вярвам, че смисълът на всеки празник е да ни сближава. Когато споделяме радостните дни и традициите си, укрепваме единството и силата си да преодоляваме заедно трудностите по общия път", посочва държавният глава.

Румен Радев подчертава, че българският народ има многобройни основания да се гордее с традиционното разбирателство между религиозните общности, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

 

И от ГЕРБ поздравиха българските мюсюлмани по повод свещения празник Рамазан Байрам. Това стана с декларация от парламентарната трибуна, която прочете народният представител от партията Алтимир Адамов:

"Пожелаваме на всички, които днес празнуват в края на месеца Рамазан - да са здрави и благочестиви, силни и добротворни! Нека уважаваме различията си и да зачитаме традициите си, независимо дали се молим за благоволение на Господ или на Аллах и търсим истината в Библията или в Корана".

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев