АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ВМРО ЩЕ СЛЕДИ ВНИМАТЕЛНО ДАЛИ МАКЕДОНИЯ СПАЗВА ДОГОВОРА ЗА ДОБРОСЪСЕДСТВО

Юлиан Ангелов
13.06.2018 / 15:17

И ВМРО взеха отношение по темата с новото име на Македония. "Трябва да внимаваме за това дали Македония ще изпълнява договора за добросъседство. В годините на преход виждахме различните управляващи в Македония, които имаха различни политики към България и българите там", коментира депутатът от Обединени патриоти Юлиан Ангелов.

"Ние приветстваме това, че Гърция и Македония намериха компромис и един проблем на Балканите ще бъде решен, защото, когато държавите около България са стабилни и нямат проблеми, тогава и българската държава ще бъде по-успешна и стабилна", убеден е народният представител.

Той изтъкна, че ВМРО продължава да следи внимателно дали Македония изпълнява Договора за добросъседство и дали са зачитани правата на над 100 000 българи, живеещи там.

"За нас е важно договорът да се изпълнява, всички фалшификации в учебниците по история да бъдат премахнати и правата на българите там да бъдат зачитани. Само тогава ще повярваме, че новото управление в Македония иска да промени нещата и да наложи нов модел на добросъседски отношения с всички държави на Балканите", заяви Юлиан Ангелов.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев