АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ИСКА ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ ВОЕННИ ДРОНОВЕ С ИЗРАЕЛ

Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху
13.06.2018 / 15:13

За мен Израел е изключително важен фактор за сигурността и стабилността в Близкия изток, изтъкна Бойко Борисов преди срещата си с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и каза, че ще бъде обсъдена възможността за съвместно производство в областта на отбраната.

„Невинаги отношенията Европейски съюз - Израел са на висотата, на която трябва да бъдат. Аз винаги съм считал, че Израел е изключително важен за сигурността и стабилността в Близкия изток. Надявам се истински мирните споразумения да се подпишат, а що се касае в сферата на високите технологии особено, ще разговаряме дали не можем да направим и съвместно производство в областта на отбраната, особено в изключително модерно и силно оръжие, което са дроновете“, подчерта българският министър-председател.

Той припомни факта, че нашите военни пилоти и тези на Израел провеждат в България седмици наред въздушни боеве.

„Срещите ни са изключително полезни - в сферата на медицинската апаратура, на фармацията, на земеделието", допълни той.

„България е страна наблюдател в Международния алианс за възпоменание на Холокоста. Лично Бенямин Нетаняху ни помогна много, а тази година ще станем постоянен член", каза още премиерът.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев