АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЛИВЕН Е НА СЕДМО МЯСТО В СТРАНАТА СЛЕД ЗРЕЛОСТНИЯ ИЗПИТ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

Ученици
13.06.2018 / 07:57

Сливен се класира на седмо място в страната, след зрелостния изпит по Български език и литература. Това съобщи директорът на образователния инспекторат д-р Бисерка Михалева. Според нея постигнатия резултат е много добър и говори за нивото на образованието и образователните възможности на учениците от областта.

1092 зрелостници са постигнали общ успех добър 4.27 от изпита по Български език и литература, съобщи още д-р Бисерка Михалева. Учениците, завършили с пълно отличие средното си образование в област Сливен, са 27. Тя коментира общото представяне на учениците на зрелостните изпити:

„Ако при четвърти и седми клас сме винаги на опашката, то в 12 клас резултатите винаги са били много хубави. Били сме в десетката, а сега сме в седмицата, тоест сме се изместили три позиции напред, което е много радостно.“

Гимназията с най-висок в успех в областта е ПМГ „Добри Чинтулов“. В дъното на класацията са професионалните гимназии по строителство, механотехника и текстил.

http://bnr.bg/post/100982650/sliven-e-na-sedmo-masto-v-stranata-sled-zrelostnia-izpit-po-balgarski-ezik-i-literatura

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев