АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ИЛИЯНА ЙОТОВА: НАДЯВАМ СЕ НАМЕРЕНИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА АЕЦ "БЕЛЕНЕ" ДА СА РЕАЛНИ

Вицепрезидентът Илияна Йотова
06.06.2018 / 12:15

"Надявам се този път намеренията за изграждането на АЕЦ "Белене" да са реални и че действително има желание за рестартиране на проекта". Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред участниците в международния ядрен форум "Булатом", който беше открит в курорта "Ривиера" във Варна.

"Много е важно да имаме "Белене". Аз не крия, признавам си, участвах в събирането на подписите някога за референдума. За строежа на централата. Моето мнение не се е променило, аргументите са същите. "Белене" означава преди всичко енергийна сигурност на страната, "Белене" означава България да бъде действително център на енергийна сигурност в целия регион".

Йотова каза още, че решението за изграждането на съоръжението е сигнал към бъдещите инвеститори именно за такава сигурност:

"Оттук нататък нямаме право на грешки, защото сме в състояние да отблъснем всички инвеститори, които имат намерение да участват в проекта "Белене" и в строежа на централата."

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев