АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

КОНТЕ ОТНОВО ПРЕДЛАГАН ЗА ПРЕМИЕР НА ИТАЛИЯ

Джузепе Конте
31.05.2018 / 22:59

Според последните съобщения, те са се договорили за новото правителство. Конте провежда тази вечер среща с президента Серджо Матарела, предаде РТ.

Резултатът от преговорите бе обявен на съвместна пресконференция на лидерите на двете евроскептични партии - Луиджи ди Майо и Матео Салвини.

Припомняме, че по-рано лидерът на италианското антиелитистко движение "5 звезди" Луиджи ди Майо настоя, че Матарела трябва да бъде отстраненот длъжност, след като той наложи вето на предложението на номинирания за министър-председател Джузепе Конте за икономически министър - Паоло Савона.

"Бяхме на няколко крачки от сформирането на правителство, но бяхме спрени, тъй като в нашия кабинет има министър, който критикува Европейския съюз", изтъкна Ди Майо.

Решението на Матарела тогава сложи край на опита на двете популистки партии "5 звезди" и "Лига" да сформират коалиционно управление. По този начин предсрочни парламентарни избори изглеждат все по-вероятни.

Все пак двете партии са заменили кандидата с друг вариант за министър, отново евроскептик, но без план за излизане на страната от еврозоната, с надеждата президентът да го одобри.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев