АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЕС ЩЕ ОТНЕСЕ ВЪПРОСА С АМЕРИКАНСКИТЕ МИТАТА В СВЕТОВНАТА ТЪРГОВСКА ОРГАНИЗАЦИЯ

Европейски съюз
31.05.2018 / 22:29

Европейският съюз ще отнесе в Световната търговска организация въпроса с налагането на митата върху алуминия и стоманата от страна на Съединените щати и, от своя страна, ще наложи мита върху вноса на някои американски стоки в ЕС.

Това заявява председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, след като стана ясно официално, че мерките, наложени от американската администрация, влизат в сила от утре.

"Ще защитаваме интересите на Съюза в пълно съответствие със законите на международната търговия, казва още Юнкер. Председателят на Еврокомисията изразява загриженост от това решение, което определя като необосновано и в противоречие ас правилата на Светояната търговска организация.

Това е чисто и просто протекционизъм. Ние последователно показахме, че сме открити за диалог за подобряване на двустранните търговски отношения, но и ясно заявихме, че ЕС няма да преговаря под натиск", се казва още в изявлението на Юнкер.

От своя страна еврокомисарят по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом определя решението на Съединените щати като "лош ден за световната търговия и уточнява, че отговорът на ЕС ще бъде пропорционален и в съответствие с правилата на Световната търговска организация.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев