АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МАРИАНО РАХОЙ НЯМА ДА ПРИСЪСТВА НА СРЕЩАТА ЕС - ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ

Мариано Рахой
15.05.2018 / 13:17

Министър-председателят на Испания Мариано Рахой няма да присъства на срещата на върха в София във формат ЕС - Западните балкани, съобщи испанската информационна агенция ЕФЕ.

Днес испанският премиер пристига в София. Той ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов. Очаква се Рахой лично да информира Борисов, че няма да участва в срещата ЕС - Западни Балкани в четвъртък, а Рахой да остане в София до сряда и да присъства на вечерята на европейските лидери. Той обаче няма да вземе участие в официалната среща.

На 23 април тази година министър-председателят на Рахой заяви, че планира да наложи вето върху черновата на съвместна декларация, която ще бъде публикувана по време на срещата на върха ЕС-Западните Балкани в България през май. Причината - Мадрид не иска името и подписът на премиера Мариано Рахой да бъдат "в същия документ, на същото ниво" с тези на косовския лидер.

По-късно стана ясно, че няма да има вето, при положение, че на декларацията се подпишат само страните членки на ЕС, без държавите от Западните Балкани.

https://news.bg/int-politics/mariano-rahoy-nyama-da-prisastva-na-sreshtata-es-zapadnite-balkani.html

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев