АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОСВЕТНОТО МИНИСТЕРСТВО ЩЕ ПОМАГА ЗА КУПУВАНЕТО НА УЧЕНИЧЕСКИ ШКАФЧЕТА

 Ученически шкафчета
15.05.2018 / 12:53

Държавните и общинските училища, в които се обучават ученици от първи до седми клас, вече могат да кандидатстват за съфинансиране от Министерството на образованието и науката (МОН) за купуване на ученически шкафчета. Предвидените средства са 2,9 млн. лева по модула "Осигуряване на ученически шкафчета" към националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", съобщи пресцентърът на ведомството.

Купуването на шкафчета е една от мерките, които просветното министерство предприе за олекотяване на ученическите раници. Целта е учениците да съхраняват в шкафчетата учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими им за образователния процес, както екипи за физическо възпитание и лични вещи. Очаква се със средствата от националната програма да се купят шкафчета за около 200 000 ученици.

Формулярът за кандидатстване се подава на хартиен носител в Министерството на образованието и науката или по електронен път на адреса: https://np2018.mon.bg/. Училищните ръководства трябва да посочат броя на шкафчетата, които искат да купят, цената за един брой и желаната сума за съфинансиране от министерството. Срокът за кандидатстване е до 5 юни 2018 г., включително.

Класирането ще се извърши от експерти на дирекцията "Учебници и училищна документация" в седемдневен срок от изтичане на срока за кандидатстване. То ще е въз основа на най-ниската сума, поискана от училището, за съфинансиране на брой шкафчета. Списъкът с класираните училища ще бъде публикуван в сайта на Министерството на образованието и науката.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев