АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАХАРИЕВА ОТКРИВА ФОРУМ ЗА ИКОНОМИЧЕСКОТО И СОЦИАЛНОТО СБЛИЖАВАНЕ НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ

Екатерина Захариева
15.05.2018 / 11:04

Икономическото и социалното сближаване в региона на Западните Балкани е водеща тема на конференция на високо равнище, която започна в София. Конференцията, която се провежда в навечерието на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани, ще се фокусира върху теми като европейската перспектива на региона и процеса на икономическото и социалното сближаване. Акцент ще бъде поставен и върху правата и овластяването на уязвимите групи в държавите от региона.

В дискусиите ще участват представители на европейските, на българските институции, на граждански организации от всички държави от Западните Балкани, дипломати и експерти.

Форумът се организира от Европейския икономически и социален комитет и Програмата за техническа помощ и обмен на информация на Европейската комисия.

По-късно през деня вицепремиерът Екатерина Захариева ще приеме главния заместник помощник държавен секретар в Бюрото за Европа и Евразия в Държавния департамент на САЩ Елизабет Милърд, с която ще обсъдят теми от международния дневен ред, сред които сигурност и отбрана, енергийни и икономически въпроси.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев