АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

САЩ ГОТВЯТ ВОЙНА…

Джулието Киеза
14.05.2018 / 20:34

САЩ са си поставили за задача да унищожат Русия. Подобно мнение изказа Джулието Киеза – италиански журналист и политически деец – бивш депутат от Европарламента. Той отбеляза, че засилването на Русия в началото на века става неприятна изненада за Вашингтон. Според бившия депутат властите в САЩ са взели решение да „премахнат“ Русия.

Първоначално американската администрация възнамерява да противостои на Москва с класически военни методи, но след това промени плановете си, опасявайки се от ответен руски удар, смята политикът. Той заяви, че САЩ са приели на въоръжени методите на „хибридната война“, използвайки своето преимущество в информационната и икономическата сфери.

Според Киеза в момента „хибридния конфликт“ между двете страни е в пълен разгар. При това той смята, че в бъдеще Вашингтон все пак ще „премине към истинска война“. Това трябва да се случи след пълното изграждане на американската глобална система за ПРО, отбелязва бившият депутат.

В последно време тези планове на САЩ стават толкова очевидни, че дори и на Запад за тях мнозина пишат. „САЩ готвят война, за да унищожат Русия и Китай“, под такова заглавие на темата пише Том Водрен от френското издание „Агора Вокс“. САЩ искат първо да унищожат Русия, а след това и Китай в страшна война, за да запазят своята хегемония и своето господство на планетата! Възниква въпросът: но защо Вашингтон и досега не е започнал тази война? Защото той първо иска да се представи за принудена да се защитава жертва“, смята той.

Да, Вашингтон си търси предлог за нападение над Русия, предлог, който да представи САЩ като жертви на агресията на Русия, за да оправдае стотиците милиони загинали, до които ще доведе тази война, защото тя, за жалост, е неизбежна!

Именно заради това, както бе в случая с Донбас – Вашингтон използва своите пешки и съучастници за извършване на провокации срещу Москва, за да може в крайна сметка тя да излезе от себе си и за прибегне към ответни действия, от което Вашингтон да се възползва незабавно, за да оправдае своето нападение над Русия. И така в действие да влязат всички подли уловки, за да бъде принудена Русия да извърши тази грешка!. Скорошният епизод със свалянето на руския флаг от покрива на консулството в Сан Франсиско, дипломатическият имунитет който и без това бе нарушен от ФБР, са пример за провокация на САЩ срещу Русия. Реакцията на Русия за сговора между терористите от „Ислямска държава“ и американците в Сирия е един от признаците на силното раздразнение срещу вероломството на Вашингтон. Но Вашингтон не крие това особено, защото е част от провокациите, които да тласнат Русия към „грешката“, прави си извод автора на статията във френското издание.

За подобна вашингтонска стратегия говори и президентът на Русия Владимир Путин по време на интервюто си във филма на американския режисьор Оливър Стоун, допуснал възможността, че САЩ искат да унищожат икономиката на Русия и да сменят ръководството на страната. „Подобен начин на мисъл, подобен вариант на политика е възможен“, заяви Путин. Ако е така, мисля, че това е погрешна политика именно, защото подобен възглед на отношенията с Русия не е насочен към бъдещето. Хората, които мислят така, не гледат на 25-50 години напред. А ако бяха погледнали, то, навярно, биха изградили отношенията с Русия в друг тон и не биха се старали да превърнат Русия в свой васал“.

Но фактите си остават факти: всички последни действия на САЩ на международната арена убедително показват, че именно това днес е тяхната цел. И в това няма нищо ново-. Западната цивилизация в течение на последните няколко века се опитва да отслаби или изобщо да унищожи своя геополитически противник, за какъвто смята Русия. Именно за това срещу нас са предприети два грандиозни „кръстоносни“ похода: нахлуването на пълчищата на Наполеон, а след това на Хитлер. И в двата случая това не е просто нападение срещу нашата страна от Франция и Германия, а фактически на цяла Европа. Армиите на Бонапарт и на фюрера не се състоят само от французи и немци, а от войници от целия европейски континент. И в двата случая срещу нашата страна е задействан икономическият потенциал на цяла Европа.

http://pogled.info/svetoven/sasht-gotvyat-voina.94483

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев