АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН: СМИСЪЛЪТ НА ЖИВОТА МИ Е ДА ДАМ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ ЗА РУСИЯ!

Клетва
07.05.2018 / 18:14

Владимир Путин встъпи днес официално в длъжност като президент на Русия, съобщиха световните агенции. Той постави ръката си върху конституцията на церемония в Андреевската зала на Големия кремълски дворец и се закле да служи на руския народ, да опазва правата и свободите му и да защитава руския суверенитет.

"Смятам за мой дълг и за смисъл на моя живот да дам всичко от себе си за Русия, за нейното настояще и нейното бъдеще", заяви той след полагането на клетвата.

Преизбран през март със 76,7 процента от подадените на президентските избори гласове - най-високият резултат от идването му на власт - Путин ръководи страната от 2000 г. като държавен глава или правителствен ръководител.

"Напълно съзнавам каква огромна отговорност нося към всички вас, към Русия", каза Путин на церемонията по встъпването в длъжност. Той се изрази в подкрепа на надеждното обезпечаване на сигурността на Русия, за равноправно и взаимноизгодно сътрудничество с всички държави.

Путин представи "Русия за хората" - страна, която дава възможности за реализация на всеки човек - като ключов ориентир на своята политика. По думите му Русия трябва да бъде съвременна, и динамична и смело да посреща предизвикателствата, които ѝ отправя времето. Да даде повече поле за изява "на предприемачи, учени, хора на изкуството и всички, които се стремят към обновление".

Държавният глава изрази увереност, че Русия ще пробие в редица сфери, благодарение на своето "свободно общество", което възприема всичко ново и е отворено към напредък, което отхвърля несправедливостта, застоя, бюрократичната безжизненост и всичко, което пречи на хората да разкрият пълния си потенциал за реализация.

Встъпването му в длъжност бе известено с 30 оръдейни салюта. След като положи клетвата си, Путин, който е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия, отиде на Съборния площад. Там той прие рапорт на командира на Президентския полк, който премина след това пред президента. Церемонията след това продължи с преминаването на почетния кавалерийски ескорт - 21 конника в униформи от времето на Отечествената война през 1812 г.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев