АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

УНГАРИЯ ОПРЕДЕЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ЕК КАТО ШАНТАЖ

 Петер Сиярто
04.05.2018 / 08:04

Унгария определи като шантаж предложението на Европейската комисия отпускане на европейски средства за страна членка на ЕС да се обвърже със спазването на върховенството на закона, предаде Франс прес.

Унгария и Полша са в конфликт с ЕС по въпроса за спазването на основните принципи на правовата държава, както и заради отказа на Будапеща и Варшава да приемат бежанци.

"Унгария не приема никое предложение, което създава възможност за шантаж", заяви унгарският външен министър Петер Сиярто.

Използването на субективни критерии за отпусканията на средства от ЕС е в разрез със съществуващите договори, добави министърът. "Правата и задълженията на всички страни членки са ясно определени в действащите правилници и договори", отбеляза Сиярто.

Предложението на ЕК се приема като средство за влияние върху членки на ЕС като Унгария, която е многократно критикувана от Брюксел за неспазване на демократични принципи, и Полша заради спорната й реформа на съдебната система, отбелязва АФП.

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев