АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ГЪРЦИТЕ СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА СТАЧКА И МАСОВИ ПРОТЕСТИ НА 1-ВИ МАЙ

Protest
30.04.2018 / 06:00

Гръцките синдикати организират масови протестни демонстрации на 1-ви май. Обявена е и 24-часова стачка. Тя ще засегне напълно транспорта. Фериботи и товарни кораби остават на котва. Моряците затварят всички гръцки пристанища.

Поради силния интерес на туристи към островите Тасос и Самотраки се очаква пристанищните работници по тези връзки да се включат символично в стачката, без да спират фериботите.

Още от утре започват да спират влаковете по основните направления, а във вторник няма да се движи нито един влак. Спират метрото и градската железница в Атина. В другите градове на страната градският транспорт ще се движи съобразно часовете на протестни демонстграции, за да обслужи участниците в тях. Синдикатите решиха да затворят и всички търговски обекти.

По традиция гърците отбелязват Международния ден на труда с масови протести срещу икономическата политика на правителството.

В подготовка за участие в протестните демонстрации са всички опозиционни партии. На много места в страната обявиха участие и местните организации на управляващата партия "Сириза".

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев