АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА "ЮНАЦИ С УМНИ КАЛПАЦИ" НА СЦЕНАТА НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "СТЕФАН КИРОВ" В СЛИВЕН

Драматичен театър "Стефан Киров"-гр.Сливен
27.04.2018 / 14:00

Драматичен театър "Невена Коканова",гр.Ямбол гостува на сливенска сцена с театралната постановка "Юнаци с умни калпаци"от Никола Русев.

Режисьор: Диана Радева

Участват: Вълчо Янев, Волен Митев, Димитър Димитров, Георги Ружичка и Цветелина Кънева.

Четирима „юнаци” с измислени геройства, от доста време се опитват да живеят на гърба на хората от селото си, като „за благодарност” го „пазят” от още по-измислената и страшна Ламя.

Е, всички ги познават, всички им се присмиват, всички се крият от тях, но само мома Петрана се досеща как да им „скрои калпака”, така че повече да не пречат на никого. Позната и смешна история на безкрайно талантливия познавач на народопсихологията ни Никола Русев.

Драматург от висока класа той успява, както да ни разсмее с героите си така и да ни доближи толкова близо до тях, че току виж за малко сме се припознали.

Писана преди повече от 50 години пиесата „Юнаци с умни калпаци”, все едно ни разказва съвременен сюжет.

Нищо не се е променило – нито юнаците ни са станали по-умни, нито ламята, с която толкова ни плашат идва, само дето вече не са четирима, че и четирсет не са, повечко станаха и сигурно затова момата не успява да им надвие.

Спектакълът на ДТ „Невена Коканова” Ямбол остава верен на автора, на остроумния му текст, на изобретателното му чувство за хумор.

Никола Русев тази година щеше да навърши 85 години – трупата на театъра посвещава спектакъла си на този юбилей, с пожелание да е несекващ интересът към неговото творчество, да не спират да се четат и поставят пиесите му парадоксално вплели мъдрост и ирония, така както се случва и в живота ни.

Гледайте на 30 април в Драматичен театър "Стефан Киров"-гр.Сливен спектакъла "Юнаци с умни калпаци" от 19.00 часа!

източник:Наблюдател.БГ

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев