АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДАДОХА БАНКА "ВИКТОРИЯ" НА "ИНВЕСТБАНК" НА ПЕТЯ СЛАВОВА

председател на Надзорния съвет Петя Славова
17.04.2018 / 10:55

"Инвестбанк" купува 100% от дъщерната на фалиралата КТБ банка "Виктория".

Договорът между синдика на КТБ и банката с председател на Надзорния съвет Петя Славова бе сключен вчера.

Рамковият договор предвижда едновременното прехвърляне и получаване на договорната цена на 100% от капитала на ТБ „Виктория“ ЕАД и цялостната експозиция на eдноличния собственик на капитала към ТБ „Виктория“ ЕАД, се казва в съобщение на синдика.

"Инвестбанк" бе единствената, която не премина успешно стрес тестовете на банковата система през 2016 г.

Предстои провеждане на процедура пред Комисията за защита на конкуренцията за разрешаване на предстоящата концентрация.

Подписването на договора е в резултат от проведена процедура за продажба, открита с решение от 29.06.2017 г. на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

В първия етап на процедурата участваха четирима кандидат купувачи, а след извършен дю дилиджънс анализ обвързващи оферти подадоха „Инвестбанк” АД и „Българо-американска кредитна банка“ АД.

Синдикът избра банката на Славова.

Последва одобрение на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Купувачът е поел задължение за пълно погасяване на експозицията на КТБ към „Виктория“ ЕАД заедно с дължимите лихви към датата на приключване на сделката.

Погасените задължения от 2015 г. до датата на подписване на рамковия договор, както и постигнатата цена на продаваната съвкупност от финансови активи осигуряват пълно възстановяване на направената от КТБ през юни 2014 г. инвестиция под формата на акции и други финансови инструменти и формират печалба в размер на около 2 800 000 лева, се казва в съобщението.

източник: Оffnews.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев