АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЛЕД УДАРИТЕ В СИРИЯ: ТЕРЕЗА МЕЙ ДАДЕ ОБЯСНЕНИЯ ПРЕД КАМАРАТА НА ОБЩИНИТЕ

Премиерът Тереза Мей
17.04.2018 / 09:30

В Европа темата Сирия продължава да е в дневния ред на политическите лидери. Френският премиер Едуар Филип защити пред парламента решението за френски удари по Сирия, а днес президентът Еманюел Макрон ще говори пред Европейския парламент. Британският министър-председател Тереза Мей също даде обяснения пред Камарата на общините.

Бурни емоции в британския парламент.

Министър-председателят Тереза Мей застана пред Камарата на общините, за да защити решението си да включи Кралските военновъздушни сили в бомбардировките в Сирия.

Тя отново подчерта, че ударът е бил ограничен, целенасочен и ефективен.

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: Този уикенд Великобритания, Франция и Америка отправиха ясно послание на тези, които погазват международното право: Спрете и спрете сега!

Опозиционният лидер Джереми Корбин обаче се усъмни, че Тереза Мей просто е следвала заповедите на американския президент Доналд Тръмп. Лейбъристът заяви, че Мей е сгрешила, като не е поискала одобрение от парламента преди да се включи във военната операция.

На това министър-председателят отговори, че решението й се е опирало изцяло на британския национален интерес.

По думите ѝ не се е консултирала с парламента заради скоростта на действията на съюзниците.

На въпрос би ли наредила нови удари, ако отново се докаже употребата на химически оръжия, Тереза Мей бе категорична:

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: Никой не трябва да се съмнява в решимостта ни да гарантираме, че няма да се стигне до ситуация, в която използването на химически оръжия е нещо нормално.

Тереза Мей обясни, че има широка международна подкрепа за ударите на САЩ, Франция и Великобритания по сирийски обекти за химически оръжия.

източник:Bnt.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев