АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИЧИНА ЗА ДНЕШНАТА ТЕЖКА КАТАСТРОФА С АВТОБУСА КРАЙ ВАКАРЕЛ НАЙ-ВЕРОЯТНО Е „ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ, КОЙТО КАСАЕ И ДРУГО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО“

Katastrova
13.04.2018 / 19:50

Причина за днешната тежка катастрофа с автобуса край Вакарел най-вероятно е „пътен инцидент, който касае и друго превозно средство“. Това коментира на извънреден брифинг министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че пътната инфраструктура не е причина за днешната катастрофа. Два екипа на ИА „Автомобилна администрация“ и прокуратурата разследват случая и извършват техническа експертиза на място.

Екипи на МВР са в офиса на фирмата-превозвач „Юнион Ивкони“.

Министър Московски каза, че техническото състояние на автобуса е добро, машината има удостоверение за техническа изправност, на 6 февруари т.г. е извършен технически преглед, за който има видеофайл. Конкретният автобус, извършвал превоза, е вписан в лиценза на превозвача. Шофьорът на автобуса е с валидни свидетелство за управление, удостоверение за психическа годност и дигитална карта, са установили проверяващите екипи. В момента те продължават проверката по цялата документация – за спазване на графиците, медицински прегледи, валидност на пътния лист и др.

Министър Николай Нанков информира, че са предприети действия по изместване на автобуса, за да се нормализира трафикът на автомагистрала „Тракия“ в натоварения петъчен ден. Очаква се това да стане по късно днес.

За седем човека има опасност за живота. Загиналите са 5 жени и един мъж. Ранените са 27. Няма данни за деца сред загиналите, едно дете е пострадало и е настанено в болница.

Причината за инцидента не е ясна още, каза главният секретар на МВР Младен Маринов на мястото на инцидента. По първоначални данни автобусът е навлязъл в канавката на магистралата, като се предполага, че автомобил го е засякъл странично. Това ще се потвърди обаче от експертиза, посочи Маринов.

Към момента няма данни някой от шофьорите да е употребил алкохол. Това, което се вижда – странично по средата автобусът е ударен.

Сигналът за инцидента е подаден 11,18 ч., като за десет минути са дошли първите патрулни автомобили. Три минути след това е пристигнала и пожарна от Ихтиман.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев