АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

С ДВУДНЕВНА КУЛТУРНА ПРОГРАМА КОТЕЛ ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВА 197-АТА ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ

изложба
12.04.2018 / 14:20

Програмата започва на 13 април /петък/ от 11 часа с инициативата „Час по родолюбие със сдружение Хайдути“.

Тя ще се проведе с ученици от VІІ и VІІІ клас от НУФИ „Филип Кутев“.

От 17 часа в залата на Общински съвет – Котел, писателят Нидал Алгафари представя 4 от своите книги.

Книгите със заглавия -„Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“, „Любиш ли ти Бога си!“ и „Орисани да избираме“ са художествени романи, създадени основно върху българските обичаи и традиции.

Официалната програмата на 14 април /събота/ започва от 10 часа на пл. „Възраждане“ с празнична литургия, тържествено издигане на флаговете на страната и общината, приветствено слово на кмета Коста Каранашев и поднасяне на цветя в знак на признателност пред паметника на Раковски.

В музейна експозиция „Котленски възрожденци“ ще се състои мултимедийна презентация за живота и делото на възрожденеца и поднасяне на цветя пред саркофага му.

Програмата продължава с литературно-музикални изпълнения на ученици от клуб „Млад възрожденец“ към СУ „Георги Ст. Раковски“ и Детска група за автентичен фолклор към ЦПЛР – Котел.

От площад „Възраждане“ в 11 часа граждани и ученици имат възможността да се включат в поход до местността „Сухи дял“, а от 12 часа във възрожденския квартал „Галата“ ще започне възстановката „Алтанлъ Стоян брани Котел…!“

Веднага след демонстрацията, гражданите и гостите на Котел ще могат да посетят експозицията „Кьорпеевата къща“, където на живо ще могат да видят изложбата „Оръжието и носиите на българските хайдути“.

Организатори на мероприятията по повод 197-ата годишнина от рождението на Георги Раковски са Община Котел и Исторически музей-Котел.

източник:Sedmica.sliven.net

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев