АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА 92 МЕСТА ЗА НОТАРИУСИ В 61 ГРАДА

конкурс
12.04.2018 / 11:00

Да бъде обявен конкурс за 92 свободни места за нотариуси в цялата страна, предлага министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Това съобщиха от ведомството й и огласиха проекта на заповед за обявяване на конкурса, по който всички заинтересовани имат един месец за предложения и възражения.

Едва след това, с издаването на окончателната заповед, ще бъде определена датата за провеждане на писмения изпит, като се очаква тя да е най-рано през есента, разказва lex.bg.

Предложението на Цачева е да бъде проведен конкурс за 92 нотариуси в 61 града.

Най-много свободни места са обявени за София – 5.

Четири са свободните бройки за нотариуси в Ямбол, по 3 са обявените вакантни позиции във Варна, Видин, Добрич, Русе и Сливен.

Двама нотариуси се търсят в Балчик, Бяла, Горна Оряховица, Дупница, Златоград, Ивайловград, Казанлък, Лом, Омуртаг, Плевен, Разград, Силистра, Тополовград и Търговище. В Пловдив и Бургас е обявено по едно свободно място.

Правосъдният министър посочва, че за да обяви новия конкурс, е взела предвид, че при последния, който се проведе преди три години, не бяха заети всички вакантни места. Има и свободни места заради премествания на нотариуси.

За участие в конкурса се плаща такса от 50 лева.

До устен изпит ще се допускат кандидатите, издържали писмения с не по-малко от "Добър 4".

През 2015 г., когато се проведе последният конкурс за нотариуси, останаха 32 свободни места.

Тогава бяха обявени 111 вакантни позиции за 60 района в цялата страна.

Така не беше назначен нито един нов нотариус в Бяла, Бяла Слатина, Видин, Златоград, Ивайловград, Кула, Никопол, Разград, Свищов, Тополовград, Търговище, Харманли и Ямбол.

По една свободна позиция остана в Айтос, Ардино, Велики Преслав, Гоце Делчев, Димитровград, Крумовград, Момчилград, Провадия, Силистра и Сливен.

В Горна Оряховица и Лом останаха по 2 вакантни места за нотариуси.

Тогава заявления за участие в конкурса за нотариуси подадоха общо 684 души, а до участие бяха допуснати 629.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев