АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СТАРТИРА ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА” , СЛИВЕН 2018

Държавен Куклен Театър-Сливен
11.04.2018 / 14:15

СТАРТИРА ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МАГИЯТА НА ВЯТЪРА” , СЛИВЕН 2018

ФОРУМЪТ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ НА СЛИВEНЦИ И ГОСТИТЕ НА ГРАДА МНОЖЕСТВО НЕЗАБРАВИМИ СРЕЩИ С ТВОРЦИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

Заповядайте на 13 април 2018 г. /петък/, в 11.00 часа, в салона на Куклен театър – Сливен, за да Ви представим програмата и участниците в V Международен фестивал на изкуствата МАГИЯТА НА ВЯТЪРА 2018!

Директорът на ДКТ-Сливен Ефимия Павлова, шведските творци Стаффан и Енид Бьорклунд и режисьорът Петър Тодоров ще разкажат за арт проявите включени във фестивала, както и за съвместния проект на ДКТ-Сливен, Театър „Стафан Бьорклунд”, Швеция и Център за изкуства „За Родопите”, Бостина.

От 17 до 19 април в град Сливен за пети път ще се срещнат и покажат творчеството си изявени артисти от цял свят.

Фестивалът се организира от Държавен Куклен Театър-Сливен, със съдействието на Министерството на културата и Община Сливен, под патронажа на кмета на община Сливен г-н Стефан Радев.

Програмата на фестивала е наситена с интересни арт прояви на родни и чужди творци , сред които от Швеция, Турция, Унгария, България и др.

Проявите ще се състоят на сцените ДКТ – Сливен, Зала - Сливен , Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, НХГ „Димитър Добрович“ и различни открити пространства в града.

Официалното откриване на „Магията на вятъра” 2018 ще се състои на 17.04.2018г. от 10:00 ч. на ларгото пред кукления театър, а ден преди това – на 16.04., от 19.00 ч., в салона на ДКТ-Сливен, домакините ще представят премиерата на най-новия си спектакъла МАЛКИ ИСТОРИИ ЗА ЛЮБОВТА.

В програмата са предвидени спектакли както за най- малките зрители, така и за възрастната аудитория.

За ценителите на изкуствата ще има и улични представления, шоута, изложби и концерти, които ще бъдат реализирани на различни открити пространства в града.

източник:Държавен Куклен Театър-Сливен

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев