АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЗУКЪРБЪРГ ЩЕ ОТГОВАРЯ ПРЕД КОНГРЕСА В САЩ ТАЗИ СЕДМИЦА

Изпълнителният директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг
10.04.2018 / 10:30

Изпълнителният директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг се е съгласил да даде показания в Сената, предаде "Асошиейтед прес".

Зукърбърг ще се яви на рядко съвместно заседание на сенатските комисии за търговията и по юридическите въпроси на 10 април.

Отделно той ще се яви и на заседание на комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите на 11 април.

Американските конгресмени поискаха да разговарят лично с шефа на "Фейсбук" след разкритията, че свързаната с Тръмп фирма за политически консултации "Кеймбридж аналитика" се е сдобила неправомерно с личните данни на десетки милиони потребители без тяхно разрешение с намерението да повлияе на хода на президентските избори от 2016 г.

"Фейсбук" вече привлече внимание върху себе си, след като руснаци използваха тази и други социални мрежи за намеса в същите избори.

Техническият директор на "Фейсбук" Майк Шрьопфер призна в блога си, че засегнатите от "Кеймбридж аналитика" потребители на Фейсбук са 87 милиона, а не 50 милиона, както се говореше досега, предаде "Франс прес".

Повечето от засегнатите потребители се намират в САЩ.

През 2014 г. "Кеймбридж аналитика" е пуснала психологическа анкета във "Фейсбук", на която отговорили 270 000 души и чрез нея получила достъп до личните данни на 87 милиона техни приятели.

Това позволило на британската фирма да се сдобие с ценна база данни за разработване на алгоритъм за анализ на политическите предпочитания на избиратели, преди да бъде наета от предизборния екип на Доналд Тръмп.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев