АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ДАДЕ СТАРТ НА КРЪВОДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ ЗА ЦВЕТНИЦА КАТО ДАРИ КРЪВ

Президентът даде старт на кръводарителската кампания за Цветница
30.03.2018 / 15:35

Със своя хуманен жест президентът на Република България откри националната пролетна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!”.

„Вярвам, че с всяка капка дарена кръв спасяваме живот, но и даряваме човечност. Всеки доброволен кръводарител в България заслужава уважението ни заради избора му да помогне на напълно непознат човек.

Доброволно и безвъзмездно дарената кръв е ценност, тя няма цена.

Дарената кръв ни свързва завинаги в истории за благородство, състрадателност и памет за стореното добро.

Нека всеки, който може да дари кръв, да се включи в кампанията за кръводаряване „Капка по капка – живот!“

Приемете личната ми благодарност, че ще дарите живот на човек в беда!“ – с тези думи държавният глава се обърна към всички доброволни кръводарители в България.

Десетки служители на президентската администрация и на НСО последваха неговата човешка съпричастност към необходимостта от кръв и кръвни продукти за лечението на хиляди нуждаещи се.

На 1 април 2018 г. (неделя), в деня на големия християнски празник Цветница, в цялата страна ще се проведе кръводарителска акция, организирана от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Министерство на здравеопазването и Българския Червен кръст, с подкрепата на Българската православна църква.

С дарителския си акт г-н Румен Радев стартира Мрежата от добрини на БЧК. Червенокръстката организация посвещава инициативата на 140-годишнината си, чийто патрон е президентът на Република България.

източник:Bnt.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев