АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

EВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПРЕДЛАГА ЕВРОПЕЙСКИ ОРГАН ПО ТРУДА И ДОСТЪП ДО СОЦИАЛНА ЗАКРИЛА НА РАБОТНИЦИТЕ

еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност Мариан Тейсен
14.03.2018 / 09:00

Европейската комисия представи предложение за Европейски орган по труда, чието създаване бе обявено от председателя Юнкер в неговата реч за състоянието на Съюза от 2017 г., съобщиха от пресслужбата на институцията.

Брюксел предлага и инициатива за гарантиране на достъпа до социална закрила на всички наети и самостоятелно заети лица.

Европейският орган по труда ще помага на физическите лица, предприятията и националните администрации да извлекат максимална полза от свободното движение и ще гарантира справедлива трудова мобилност.

"Нашата задача е да гарантираме, че справедливата трудова мобилност намира своя израз в днешното предложение за Европейски орган по труда.

Това е изключително важно за доброто функциониране на европейския трудов пазар.

То ще помогне на мобилните граждани и предприятия да намират необходимата информация и ще допринесе за укрепване на сътрудничеството между държавите членки по отношение за прилагането на справедливи и ефективни правила.

С предложението за достъп до социална закрила правим усилия заедно с държавите членки никой да не бъде оставен извън системата за социална сигурност., заяви еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност Мариан Тейсен.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев