АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ "ВЕЛИКДЕН ЗА ВСЕКИ" ПОД ПАТРОНАЖА НА ОМБУДСМАНА МАЯ МАНОЛОВА ЗАПОЧНА

Национална кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“
12.03.2018 / 13:00

Националната кампания “Великден за всеки“ започна

За трета поредна година се провежда Национална кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“.

Кампанията се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Целта е в навечерието на Великден да се съберат дарения за трапезата на най-бедните граждани, които обикновено са от поколението на нашите родители, баби и дядовци.

И тази година ще се набират както парични средства, така и хранителни продукти. Паричните постъпления ще бъдат обърнати във ваучери на стойност по 20 лева, с които притежателите им ще могат да пазарят в търговски обекти.

Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ.

С тях ще бъдат подкрепени онези пенсионери, които няма да получат надбавка за празника.

При предишните две издания на кампанията са събрани тонове храна и близо 1 млн.лева, с които са подпомогнати над 60 хиляди пенсионери – съобщиха от канцеларията на омбудсмана.

Областната администрация подкрепя кампанията и ще се включи в нея. Областният управител Чавдар Божурски отправя молба към представителите на бизнеса, ведомствата и организациите да подпомогнат „Великден за всеки“.

Той изпрати писма за съдействие до кметовете на четирите общини в областта, за да бъде популяризирана инициативата „Дари празник за баба и дядо“.

Средствата се набират по сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст: IBAN BG53UNCR70001522802795, банков код UNCRBGSF или със СМС 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС.

При попълването на платежното нареждане трябва да бъде посочена конкретно общината, в която дарителите биха искали средствата им да отидат.

източник:Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев