АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БЪЛГАРСКА УЧЕНИЧКА СПЕЧЕЛИ БРОНЗ ОТ ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА В ТАЙЛАНД

Любомира Димитрова
09.03.2018 / 16:05

Десетокласничка от Свищов се завърна преди дни от Банкок, Тайланд, където участва в олимпиада по математика.

Любомира Димитрова от СУ ”Николай Катранов” спечели бронзов медал във финала на Тайландската международна олимпиада- възрастова група X-XII клас.

Във финала участваха 1200 състезатели в различни възрастови групи, спечелили медал в квалификационния кръг на олимпиадата.

Постижението на Любомира е впечатляващо, тъй като тя се състезава в последната възрастова група - Senior Secondary (X-XII клас), независимо, че е един от най-малките участници в нея и един от малцината, които не са ученици в математически гимназии, отбелязва "Дарик".

Задачите били изключително тежки.

Любомира трябвало да се справи с 30 задачи в 5 области - логическо мислене, алгебра, теория на числата, геометрия и комбинаторика.

Всички задачи на английски език и с време за решаване едва 120 минути.

Българската ученичка била специално поканена от водещите да закрие церемонията по награждаването, произнасяйки благодарствена реч от името на всички състезатели към организаторите на олимпиадата.

В момента Любомира се подготвя за участие във финала на Международния конкурс по математика и проектиране MITE, който ще се проведе в Москва през април.

източник:Topnovini.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев