АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МЕРКЕЛ: ВЪПРЕКИ ПОСТИГНАТИЯ НАПРЕДЪК БОРБАТА ЗА РАВНОПРАВИЕ НА ЖЕНИТЕ ПРОДЪЛЖАВА

германският канцлер Ангела Меркел
08.03.2018 / 15:30

Въпреки постигнатия досега напредък борбата за равни права за жените продължава, заяви германският канцлер Ангела Меркел в цитиран от ДПА пост в Инстаграм по повод Международния ден на жените.

"Много жени преди нас са правили жертви и са се борили упорито за повече права на жените.

Навършват се 100 години, откакто жените извоюваха правото да гласуват, но ние, разбира се, искаме не само да гласуваме, а да можем да определяме политиката във всички области", каза във видеопослание Меркел.

Канцлерката спомена и значителното присъствие на жени в бъдещото й правителство.

"Днес си позволявам да кажа също, че новият кабинет ще бъде интересно съчетание от мъже и жени", отбеляза тя.

Меркел изтъкна, че в Германия все още предстои много работа за постигане на пълно равноправие между мъже и жени, но това се отнася с още по-голяма сила за страните, където жените са лишени от основни права.

Днешният празник не е само ден, в който се връщаме назад към постигнатото, но и ден, в който заявяваме, че борбата за равни права за жените продължава, заключи тя.

На срещата на върха на Г-20 през април 2017 г., в отговор на въпрос дали е феминистка, Меркел каза, че се чувства неудобно да си приписва заслуги за постиженията на активистките.

източник:Bnt.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев