АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ И ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФЬОРИ В ГЪРЦИЯ СТАЧКУВАТ

стачка
06.03.2018 / 10:35

В Гърция за днес е планирана еднодневна стачка на железопътните работници и 9-часова предупредителна стачка на таксиметровите шофьори, съобщава БГНЕС. Поради това до летището в Атина може да се стигне само с автобус.

Железничарите протестират срещу приватизацията, а таксиметровите шофьори настояват да се забрани услугата Uber, която позволява на всички водачи без разрешително за таксиметров шофьор да търсят клиенти.

Общогръцката федерация на железничарите в понеделник проведе три тричасови стачки, а във вторник спира работа за един ден, за да протестира срещу предстоящата приватизация на компанията Rosco, срещу влошаването на железопътните компании и заради недостига на персонал, се каза в изявление на федерацията.

Заради стачката се отменя движението по маршрутите на цялата железопътна мрежа, влаковете от градската железница в Атина, Солун и Патра, както и метрото до станцията до международното летище в Атина "Елефтериос Венизелос".

Синдикатът на таксиметровите шофьори в Атика SATA във вторник от 8 до 17 часа провежда предупредителна стачка с искане да се спрат "незаконната дейност" на Uber в сферата на пътническия превоз.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев