АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МУЗИКАЛНО-ПОЕТИЧЕН СПЕКТАКЪЛ В ЧЕСТ НА 140 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Регионална библиотека "Сава Доброплодни"
26.02.2018 / 10:30

На 26 февруари 2018г., в навечерието на 140-годишнината от сключването на Санстефанския мирен договор и обявяването на свободата на България, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, с подкрепата на Община Сливен, Руския културно-информационен център – София, Съюза на рускоезичните писатели в България и Държавен куклен театър – Сливен организират музикално-поетичен спектакъл „140 години свобода”.

Спектакълът ще се състои от 17 ч. в залата на Държавен куклен театър – Сливен.

Ще бъде представено отминалото, но незабравено време на борби и страдания, както и подвига на руските войни и българските опълченци, довели до Освобождението на България.

Със свои стихове в спектакъла ще се включат и поетите от Съюза на рускоезичните писатели в България: Нико Стоянов, Елвира Божилова, Екатерина Шарипова и Наталия Недялкова.

Спектакълът ще завърши с изпълнения на талантливите млади дарования от НУМСИ ”Проф. Панчо Владигеров” – гр. Бургас Ксения Гребень и Маломир Ингилизов.

РБ "Сава Доброплодни"

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев