АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН ЧАВДАР БОЖУРСКИ УЧАСТВА В СРЕЩАТА НА МИНИСТРИТЕ НА ТУРИЗМА ОТ ЕС

работната среща
14.02.2018 / 09:50

Областният управител Чавдар Божурски бе официален гост на срещата на министрите на туризма от държавите-членки на ЕС.

Тя се проведе на 13 февруари в София, под надслов „Туризъм и икономически растеж”. Това е първата среща на високо ниво от календара на българското европредседателство, която отново е с акцент „Балкани” – заяви преди откриването министърът на туризма Николина Ангелкова.

Във форума бяха поканени и министри на туризма от съседни страни, които не са членки на ЕС.

По време на събитието бяха организирани три сесии, включващи следните теми: Туризъм и икономически растеж – свързаност, дигитализация и инвестиции; Туризъм и сигурност – геополитически и геоикономически аспекти; 2018 година – година на туризма ЕС-Китай – нови измерения, предизвикателства и възможности.

„Туризмът създава за всяка една страна много работни места и повече от 10 процента от брутния вътрешен продукт на Европа” – каза министър Ангелкова.

Следвайки приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, фокусът на срещата бе насочен и към формирането на политическия диалог със страните от Западните Балкани.

Що се отнася до Китай, страната е един от основните пазари, особено в сектора „туризъм”.

Повече от 180 млн. китайци пътуват.

636 хил. туристи от съседна Турция са посетили България, като се очаква ръст от турски туристи и през тази година – посочи министър Ангелкова.

източник:Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев