АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЪДЪТ ЩЕ ОПИТА ОТНОВО ДА ДАДЕ ХОД НА ДЕЛОТО ЗА ФАЛИТА НА КТБ

Корпоративна търговска банка (КТБ)
14.02.2018 / 09:40

В специализирания съд ще бъде направен трети опит за начало на делото за длъжностното присвояване от Корпоративна търговска банка (КТБ).

До даване на ход на процеса обаче може и да не се стигне.

Адвокатът на сочения за ръководител на престъпната група по източване на банката Цветан Василев - Коснтантин Симеонов, обясни за "Дневник", че в деловодството на съда е пристигнала телеграма от българските власти, с която се казва, че подсъдимият е получил документите по делото - призовка, обвинителен акт.

"Но това не е изпълнение на съдебната поръчка.

Това е информация.

Как ще го приеме съдът утре не мога да гадая.

Според мен докато не се получат официалните документи от изпълнената поръчка, ние не можем да приемем, че Цветан Василев е редовно призован.

Телеграмата не е редовно призоваване по закон."

Първият oпит за начало на процеса беше направен на 13 декември миналата година. Тогава обаче стана известно, че бившият мажоритарен собственик на КТБ не е получил нитo обвинителния акт, нитo призовка за заседанието.

В края на миналата година се разбра още, че не всички подсъдими са били уведомени за предявен от синдиците граждански иск за 4 милиарда и 400 хиляди лева.

Вторият опит бе в края на януари.

Причината тогава беше същата.

Обвинителният акт беше внесен през юли 2017 г., като обемът му надхвърля 10 хиляди страници.

С него на съд бяха предадени 18 души, за които се твърди, че са организирана престъпна група, чийто ръководител е бившият мажоритарен собственик на банката Цветан Василев.

Обвинението е за присвояване на над 2 млрд. лв. и за длъжностно присвояване на 205 млн. лв., изнесени в брой от трезора на КТБ, както и престъпления по служба от служители на "Банков надзор" на БНБ.

Делото ще се гледа в специализирания съд, след като преди година прокуратурата откри организирана престъпна група.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев