АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЛИВЕНСКИ ОГНЕБОРЕЦ С НАГРАДА ЗА ГЕРОИЗЪМ

награждаване
13.02.2018 / 13:15

Служител на РСПБЗН-Сливен награден за героизъм в Националния конкурс „Пожарникар на годината „ 2017”

Наградата е връчена от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ , главен комисар Николай Николов

На тържествена церемония на 6 февруари в Централен военен клуб в град София бяха връчени годишните награди в Националния конкурс „Пожарникар на годината“ - 2017. Той се провежда за 23-ра поредна година и има за цел да покаже и утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарна безопасност, спасяването и защитата при бедствия.

Конкурсът се провежда в четири категории.

Първият е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият е за служители работещи в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност“.

Третият за служители от „Контролна дейност“.

Четвъртият обобщава направление „Превенция“.

Съществува специална категория „Отличени“, в която се присъждат награди за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици и доброволци.

В категорията за служители, проявили героизъм при изпълнение на служебните си задължения, е награден младши експерт Николай Диков Николов, началник на дежурна смяна в РСПБЗН-Сливен.

Николов получава отличието за проявен професионализъм и бързи действия след получен сигнал за пожар в пътнически влак на 29 юни миналата година.

Инцидентът е станал в 10,40 часа на железопътната линия Сливен-Бургас, след село Тополчане.

За произшествието заминават два екипа под ръководството на младши експерт Николай Николов.

Пристигналите на място екипи заварват бурно горящ електрически локомотив, след който е композиран дизелов локомотив с вместимости от 4 000 литра дизелово гориво и 360 килограма двигателно масло.

Николов се качва в горящия локомотив в условия на много висока температура и почти нулева видимост.

Той освобождава спирачките, придвижва се с локомотива и го спира на достатъчно отдалечено място.

След продължителни гасителни действия електрическият локомотив е загасен и спасен до състояние, в което може да бъде възстановен.

Младши експерт Николай Диков Николов получи наградата лично от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В категорията „Отличени” за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението е награден г-н Димитър Петков Петков - кмет на с.Глушник, община Сливен.

Димитър Петков получава наградата за бърза и навременна намеса при гасенето на пожар в иглолистна гора в м. „Черковното”, край град Сливен.

 

Още снимки от новината

влак-пожар
влак-пожар

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев