АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ РАЗПОРЕДИ ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНА ПРОВЕРКА НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ

пешеходните пътеки
13.02.2018 / 11:20

Областният управител Чавдар Божурски разпореди да бъде извършена проверка на състоянието на пешеходните пътеки в населените и извън населените места в Сливенска област.

С проверката е натоварена междуведомствена комисия под председателството на зам.областния управител Камен Костов.

В комисията участват главният специалист от областната администрация Петя Качарова, зам.кметове или секретари на четирите общини в област Сливен, началникът на сектор „Пътна полиция”-Сливен Илиян Николов, директорът на Областното пътно управление Митко Иванов.

С приетите промени в Наредба №2 за сигнализацията на пътищата с пътна маркировка, на пешеходните пътеки М8.1 или тип „зебра” трябва да има надпис „Погледни”, увеличава се височината на самите ивици, както и ширината на пътеката.

Пешеходните пътеки М8.2, които са с прекъснати линии, могат да се поставят само на местата, където преминаването на пътни превозни средства и пешеходци се регулира със светлинни сигнали.

Друга промяна, в Наредба №18 за сигнализация на пътищата с пътни знаци, изисква на пешеходните пътеки да има вертикална маркировка - предупредителни пътни знаци, което преди не бе задължително.

Междуведомствената комисия е създадена във връзка с писмо от Агенция „Пътна инфраструктура” за необходимостта от адекватни мерки за привеждане на пешеходните пътеки съгласно изискванията на двете наредби.

Повод за това са зачестилите в страната пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки.

Областният управител свиква заседание на комисията на 15 февруари.

На снимката: Пешеходна пътека на бул."Панайот Хитов" - пътеката е с надпис "Погледни", поставени са и предупредителни знаци от двете й страни.

източник:Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев