АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ ЗА ОПТИМИЗАЦИЯТА НА УЧИЛИЩНАТА МРЕЖА В СЛИВЕН

 министърът на образованието и науката Красимир Вълчев
12.02.2018 / 14:20

„Трябва да стимулираме инициативата и дебатите на местно ниво.

Няма как да намерим доброто решение, което е баланс на множество интереси, баланс на политики, ако не стимулираме този дебат“, обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който отговори на депутатски въпрос относно сливането на учебни заведения в Сливен и възникналите от това протести.

„В конкретния случай, в община Сливен е създадено напрежение относно изпълнението на чл. 16 и чл. 17 от Наредба 10 за организацията на дейностите в училищното образование предвид поетапното осигуряване на целодневна организация на обучение. Компетентен орган по вземането на решения за промени в общинската училищна мрежа е Общинския съвет като орган на местното самоуправление, а не регионалното управление по образование в Сливен“, разясни министър Вълчев.

Той припомни, че предложението за оптимизация на училищната мрежа в Сливен е било отложено от Общинския съвет и има сформирана работна група с представители на всички заинтересовани страни.

източник:Sedmica.sliven.net

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев