АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "САВА ДОБРОПЛОДНИ" - СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

РБ „Сава Доброплодни”
09.02.2018 / 15:45

На 6 февруари 2018 г. светът отбеляза за 15-а поредна година международния Ден за безопасен интернет.

Всяка година над 150 държави на всички континенти се обединяват за каузата за по-безопасна дигитална среда за децата и младите хора.

Целта на тази инициатива на Европейската комисия, която стана вече глобална, е да се обединят институции, организации, бизнес и гражданско общество и чрез различни инициативи и кампании да се изостри вниманието към необходимостта да се полагат още повече усилия за превръщането на дигиталния свят в по-безопасна и полезна за развитието на децата среда.

За постигането на тази цел ключово значение има развиването у децата от най-ранна възраст на дигитално-медийна грамотност и умения.

Една от главните инициативи тази година е обявяването на Дни на медийната грамотност /6-9.02.2018/ с национална кампания по училищата, насочена както към учениците, така и към техните родители.

Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ежегодно подкрепя кампанията, която отдавна прескочи европейските граници и се превърна в световна кауза.

Тази година в библиотеката бяха подготвени и разпространени в сливенските училища над 700 брошури, съдържащи основни правила за безопасен интернет, с посочени адреси, на които родители, учители и деца могат да подадат сигнали за незаконно или вредно съдържание в Интернет.

На 9 февруари 2018 г. /петък/ пред ученици от III ОУ „Д-р Иван Селимински” в РБ „Сава Доброплодни” беше представена презентация за дигиталните умения и правилата за безопасно ползване на Интернет.

източник:Наблюдател.БГ

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев