АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РЕШЕНИЕТО ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА НУЛЕВ ПРИЕМ ПО МЕДИЦИНА В СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ Е ВЗЕТО БЕЗ НИТО ЕДИН ГЛАС "ПРОТИВ"

Софийския университет “Св. Климент Охридски”
06.02.2018 / 15:00

Решението за обявяването на нулев прием в специалността "Медицина" в Софийския университет е взето от Академичния съвет без нито един глас "против" предложението.

Това става ясно от документацията след заседанието, която показва още, че 35 членове на АС са гласували "за" и трима са се въздържали.

Точката е била 11-а в дневния ред. Зам.-ректорът по учебната дейност за образователно-квалификационна степен "Бакалавър" и образователно-квалификационна степен "Магистър" проф. д-р Ренета Божанкова е докладвала допълнително постъпило от декана на Медицинския факултет проф. д-р Любомир Спасов предложение за планиране на места за студенти по държавна поръчка за предстоящата 2018-2019 учебна година.

Според него за специалността "Медицина" се планират 0 места, за "Медицинска сестра" - 25 места и за "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" - 25 места.

Била е отправена забележка, че факултетът не внесъл план-прием за медицина, а въпросът дали това ще бъде направено бил посрещнат с мълчание.

Последвало гласуване.

Така, без други дебати, в отсъствието на журналисти, на 31 януари Академичният съвет е одобрил поискания от проф. Спасов нулев прием.

И до днес от Софийския университет отказват да коментират официално мотивите за това решение.

Нито деканът - проф. Спасов, нито ректорът - проф. Анастас Герджиков, нито някой от заместниците му или присъствали на заседанието членове на Академичния съвет застават пред камерите и микрофоните, за да обяснят защо издържаният от данъкоплатците и таксите на студентите университет е взел това решение.

източник:Оffnews.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев