АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР КИРИЛ АНАНИЕВ: ЩЕ ПОМОГНЕМ ЗА ПРЕСТРУКТУРИРАНЕТО НА ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ

министърът на здравеопазването Кирил Ананиев
02.02.2018 / 15:10

Поехме ангажимента да окажем методическа помощ на всички общински ръководства, за да могат да направят всичко, което е необходимо, за да се преструктурира и оптимизира работата на общинските болници.

Не казвам на всички, защото има добре работещи, но там, където е необходимо.

Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който взе участие в разискванията по отправеното към него питане от народни представители относно стратегията за запазване и развитие на общинските болници.

По думите на Кирил Ананиев дебатът за общинските болници е важен и необходим, но закъснял.

„Важен е, защото общинските болници имат своето място в болничното лечение на българските граждани.

Общинските болници, за да водим дебат днес за тях, показват, че имат проблеми – структурни, управленски, кадрови, финансови.

В много от случаите тези проблеми са комплексни”, обясни министър Ананиев.

Той поясни, че е поел ангажимент да направи пълен анализ на бюджета на министерството и всички възможни и целесъобразни икономии да бъдат насочени към увеличаване на размера на финансиране на общинските болници.

Министър Ананиев поясни, че към края на миналата година неразплатените разходи на общинските болници възлиза на 98 млн. лева, в това число и 43 млн. лева, които са просрочени към кредиторите и длъжниците, предаде Фокус.

„Този процес е много дълъг, около 10 години, в който болниците са ставали във все по-лошо и по-лошо финансово състояние.

Питам, защо през всичките тези години не са се предприели необходимите мерки?”, допълни още министърът на здравеопазването.

източник: Actualno.com

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев