АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР - СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ ПРЕМИЕРАТА НА ПУК

представление-премиера
30.01.2018 / 16:30

Една от вълшебните „Пет приказки“ на Валери Петров оживява на сцената на театъра

На 2 февруари, от 18.30 часа, в салона на ДКТ-Сливен, ще се състои премиерата на спектакъла ПУК, по Валери Петров.

Проектът е дипломна работа на Петромил Денев – абсолвент по режисура в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ .

Сценографията е на Силва Бъчварова, а музиката на Пламен Петков.

Участват: Вангел Апостолов, Георги Янев, Ивета Георгиева, Мария Райчева, Мария Джойкева, Никол Николова, Стела Стоянова, Цветелина Николова

„Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по-добри…“

“Бисерчета тук - бисерчета там”. “– Тук наблизо бяха!”, а в същото време “никъде ги нямало”.

Къде ли са?

Дали ще ги намерим?

Или ще ни ги покажат… Нека заедно да слезем в дълбокото и да ги потърсим... Творческият екип на спектакъла ще поднесе на зрителите завладяващата история за приключенията на смелото Лили и страшния Хрили.

Ще ги потопи в морето на детските игри, ще им разкаже за срещата на едно дете със света на морските обитатели и тяхната борба за оцеляване.

Възраст 6+

Петромил Денев е куклен актьор и режисьор, възпитаник на НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов” с художествени ръководители проф. Жени Пашова и доц. Петър Пашов.

Като абсолвент в НАТФИЗ, Петромил Денев е носител наотличието НАЙ-НАЙ-НАЙ за режисура за куклен театър. Спектакълът ПУК в ДКТ-Сливен е неговата дипломна работа по режисура.

Като актьор е част от екипа на ДКТ- Сливен, където играе в поктановките ОГНИВОТО, ЗА ПРИНЦЕСАТА, КОЯТО..., ЛЕЧЕ-БУБОЛЕЧЕ и др. През 2013 г., заедно със свои колеги от НАТФИЗ, създават куклен театър за улично изкуство - МАЛЕ-МАЛЕ.

Силва Бъчварова е известен сценограф и художник.

Работила е като сценограф в редица театри у нас и в чужбина, между които и куклените театри в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, театър "Ателие 313" - гр. София.

Преподавател е по живопис в НХА, преподавала е и в НАТФИЗ.

Член е на СБХ и UNIMA (Международен съюз на куклените дейци). 

Има над 20 самостоятелни изложби - живопис, сценография, илюстрация, рисунки в София, Пловдив, Варна, Сливен, Хасково, Прага, Магдебург, Гюмлик, Хонефос, Лилехамер, Толоса, Аликанте. Има над 40 участия в международни изложби в Европа, САЩ, Куба, Япония и др.

Илюстратор е на 70 книги, автор на 80 куклени и драматични постановки в България и в чужбина ( Мексико, Сърбия, Хърватска, Словения и др.)

Музикантът Пламен Петков е дългогодишен член на екипа на ДКТ-Сливен.

Като тон режисьор е правил музикалното оформление, както и авторска музика за спектакли на Столичен куклен театър, ДКТ-Сливен, ДКТ-Стара Загора и др.

източник:kuklenteatyr sliven

Още снимки от новината

премиера-проект
премиера-проект
премиера-проект
премиера-проект
премиера-проект
премиера-проект

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев