АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РУСКИЯТ ПАТРИАРХ КИРИЛ ЩЕ ПОСЕТИ БЪЛГАРИЯ ЗА ТРЕТИ МАРТ

Руският патриарх Кирил
25.01.2018 / 11:45

Руският патриарх Кирил ще посети България през март във връзка с честванията на 140-ата годишнина от Освобождението.

Това казва в интервю за "24 часа" посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров.

След като се разбра, че посещение на Владимир Путин по повод Трети март няма да е възможно заради кампанията за президентските избори в Русия, Макаров обясни, че докато не се видят резултатите от вота, е невъзможно да се правят планове за предстояща визита.

В интервюто Макаров посочва, че Москва не разглежда България като заплаха за националната си сигурност заради участието на страната в НАТО.

"И вие можете колкото искате да търсите България в списъка на заплахи (посочен в стратегията за националната сигурност на Русия – бел. ред.), да спекулирате с предположения, но няма да намерите там името на вашата държава.

Просто защото никой не я смята за заплаха", казва дипломатът и добавя, че е друг въпросът "как вашите политици гледат на страната ни".

По отношение на възможността за българско участие в големите газови проекти Макаров казва, че страната му запазва нагласа за подновяване на диалога с ЕС за енергетиката.

Според него е необходимо да се говори за изграждане на втора тръба на "Турски поток" към потребителите в Югоизточна Европа.

"Всички варианти на включване на България в този проект ще могат да се разглеждат,само ако имат съответни разрешения и "стоманобетонни", както каза нашият президент, гаранции от страна на ЕК.

Същото се отнася и до проекта на газовия хъб "Балкан", казва посланикът.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев