АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДНЕС ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН ЗА СИРИЯ

Съвета за сигурност на ООН
22.01.2018 / 10:10

В понеделник, 22 януари, ще се проведе заседание на Съвета за сигурност на ООН относно ситуацията в Сирия, обяви в неделя външния министър на Франция Жан-Ив льо Дриан.

„Утре Съветът за сигурност на ООН ще проведе консултация за ситуацията в Сирия. Франция ще наблегне на важността от доставката на хуманитарна помощ“, написа в своя „Туитър“ акаунт министърът.

БГНЕС припомня, че в събота Генералният щаб на турските въоръжени сили обяви началото на сухопътната операция „Маслинова клонка“, насочена срещу кюрдските сили от Силите за народна самоотбрана (СНС) и партията Демократичен съюз (ДП), които Анкара смята за терористични и свързани с Кюрдската работническа партия в самата Турция.

Операцията се провежда в сирийския квартал Африн, в който живеят около 1,5 милиона сирийски кюрди и цели създаването на „30-километрова зона за сигурност, която ще бъде защитена от терористи“.

В отговор сирийското правителство определи действията на Турция като посегателство върху суверенитета на страната.

Оттогава самолетите на турските военновъздушни сили са поразили 153 цели в Африн. В резултат на бомбардировките са убити 6 мирни жители и трима военни, по сведения на канал „Скай Нюз Арабия“.

Турският генерален щаб обаче твърди, че всички жертви са терористи.

източник:БГНЕС

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев