АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

С КОНЦЕРТ В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР БЪЛГАРИЯ ОТКРИВА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА СЪВЕТА НА ЕС

Народния театър "Иван Вазов"
11.01.2018 / 09:00

С празничен концерт в Народния театър "Иван Вазов" България официално открива днес председателството на Съвета на Европейския съюз.

За церемонията в София пристигат лидерите на Съвета на Евросъюза - Доналд Туск, и на европарламента Антонио Таяни, както и всички членове на Еврокомисията, начело с Жан-Клод Юнкер.

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма на церемонията по откриването на българското европредседателство.

Тя ще се състои от 19:30 до 20:30 часа в Народния театър "Иван Вазов".

Церемонията ще бъде открита с изпълнение на химна на страната от детския хор на Българското национално радио.

Следват встъпителни думи от министъра за българското председателство Лиляна Павлова и речи на президента на Румен Радев, Антонио Таяни, Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и премиера Бойко Борисов.

След панела с речите детският хор ще изпълни и химна на ЕС.

В културната програма са включени изпълнения на камерния ансамбъл "Йоан Кукузел-Ангелогласния", вокалната акапелна формация "Ева квартет", Стоян Янкулов и ансамбъл "Чинари", Националния фолклорен ансамбъл "Българе", инструменталната формация "Булгара" и дуета Крис и Велин.

В петък председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне с премиера Бойко Борисов и с президента Румен Радев.

В НДК ще се проведат срещи между еврокомисарите и българските министри, както и съвместна пресконференция на Юнкер и Борисов.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев