АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РАБОТНИЦИ ОТ ЗАВОД "ТЕРЕМ - ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ" ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ

Работниците от завод "Терем - Флотски арсенал" - Варна
10.01.2018 / 14:20

Работниците от завод "Терем - Флотски арсенал" - Варна блокираха пътя за Белослав в знак на протест срещу политиката, водена от новия управител на дружеството.

Хората затвориха пътя, като излязоха с плакати, че искат хляб и сигурност за семействата си.

Според тях дружеството се води умишлено към фалит и те не виждат защо новоназначеният втори управител въобще е бил необходим, предаде БНР.

Данко Момчилов, който е втори управител, каза, че от години е в кораборемонта, работил е почти изцяло в чужбина и ще сключи нови договори.

Хората обаче казаха, че са доволни от сегашния директор на дружеството Георги Стойков, който в момента е в болнични, вземат си заплатите и имат необходимите договори, за да са спокойни.

Страхуваме се за работата си, казаха протестиращите. Всички представители на медиите останаха зад оградата на дружеството по изричното разпореждане на директора.

На място е пристигнал изпълнителният директор на "Терем" Иван Досков, който каза, че не може да прави изявление преди да се запознае с проблемите, а всъщност проблемът е, че има идея, има такова предложение, вече работещият завод "Терем" - Варна да се обедини с дружеството "Овеч", което е на загуба от 2 милиона лева.

Новоназначеният втори управител на "Флотски арсенал" Данко Момчилов отговори на въпроса, как се чувства на този пост: "Аз се чувствам изключително добре тук. Дружеството трябва малко да се преструктурира.

Не бих казал, че ще има съкращения.

Не.

Няма да има много съкращения, става въпрос за тези места, които са излишни и които не са уплътнени.

В момента са 15 човека", каза той.

Момчилов каза още, че откакто е дошъл, е подписал договори за ремонта на четири кораба.

източник:Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев